De Refra klem voor de beveiliger:(de V op het logo is van Veiligheid)

Met behulp van een “singleclip” kan de beveiliger de klem aan zijn broekriem plaatsen bij zijn persoonlijke hulpmiddelen (o.a. een portofoon,telefoon enz.)
Ook kan de singleclip nabij het dashboard in de surveillance auto gemonteerd worden voor direct gebruik bij een inzet.

Wat is het voordeel voor een beveiliger in het algemeen:

Bij het aanhouden van een verdacht persoon wordt deze naar een bepaalde ruimte gebracht in afwachting van de politie. Op het moment dat het fout gaat en er ontstaat een handgemeen en men wil snel de ruimte verlaten dan bied de REFRA klem uitkomst (de deur is immers gedeblokkeerd).

Bij het betreden van een groot en complex gebouw kan de REFRA klem de weg wijzen. Oftewel de route markeren (zoals klein duimpje de weg weer terug vond).

Bij een brand/sluitings ronde komt men vaak deuren (nood deuren) tegen waar aan een kant geen klink op zit. Klem plaatsen, controle doen en daarna weer terug (zonder sleutel) dit bespaart veel tijd.

Bij een melding van een mogelijke insluiper of verdachte in een gebouw kan de REFRA klem uitkomst bieden. Want als men binnen zit en deuren vallen “normaal” in het slot kunnen deze gedeblokkeerd worden. Op het moment dat het uit de hand loopt en men wil of moet snel naar buiten voor de” eigen veiligheid” is dit dan mogelijk.

Als de beveiliger ingezet wordt als BedrijfsHulpVerlener gelden de toepassingen van de 123-techniek voor de BHV.

 

Voor verkoop zie ook de webshop van