REFRA Controller

De REFRA controller van Total Safety is een uniek hulpmiddel voor verschillende noodsituaties. Het is een compacte, C-vormige kunststof cilinder die hulpverleners heel eenvoudig op een deur kunnen plaatsen. Hierdoor blijven deuren geopend en het biedt daarnaast diverse andere mogelijkheden, zoals o.a. de 1-2-3 techniek. De naam REFRA is een combinatie van de voornamen van de 2 ontwikkelaars namelijk REnè en FRAnk! Controller is voortgekomen uit het 'onder controle' hebben van de deur.

De REFRA Controller is inmiddels meerdere malen onderwerp geweest in allerlei vakbladen en de toegevoegde waarde is door velen bevestigd. Bovendien is de REFRA Controller in 1999 gehonoreerd met de “Good Industrial Design Award”. Inmiddels zijn er wereldwijd tienduizenden exemplaren in gebruik bij diverse bedrijven en hulpverleners.

Hiernaast het eenvoudige principe voor het gebruik van de REFRA Controller. Hiermee voorkom je dat een deur (van 36-50 mm) in het slot zal vallen. Samen met de 1-2-3 techniek biedt de deurklem talloze voordelen. Niet in de laatste plaats door zijn compacte vorm, lichte gewicht en lage aanschafkosten.